VÄLKOMMEN

den lilla bloggen med det stora hjärtat

tisdag 30 juni 2009

Som man sår får man skörda


Nu har jag skördat ärtorna. De är så fina, luktar ljuvligt och smakar faktiskt riktigt gott. Jag funderar på morötterna. Det känns som det börjar bli dags att dra upp dem också, men jag tvekar lite och känner mig osäker. De får stå ett litet tag till tror jag, kanske till imorgon eftermiddag.

Jag vill även passa på att visa den goda salladen som vi har på balkongen.



Där står även pionerna jag fick av Lennart och Gudny.
Vi var där på söndagsmiddag, bjöds på grillat lamm med kryddig sås. Det var väldans gott. Jag hade min njuta dag och lyxade till det med glass, men orkade inte äta alls mycket. Det är en spännande diet det här. Jag blir mätt av väldigt lite mat men känner mig aldrig dåsig eller trött efter maten, bara lagom mätt. Jag trodde att jag, utan kolhydrater, skulle känna mig slö. Jag trodde fel. Det är skönt att inte äta så mycket socker, fast jag fuskar ju lite ibland. Jag tror på att inte ta det med för stort allvar och hets. Jag känner mig väldigt nöjd med att inte ha ätit godis på ca tre veckor. Min nya last är gojibär och färsk frukt (som jag beslutat fortsätta äta). I söndags, då jag hade min njutar dag, åt jag även gröt och några bitar Lindh choklad med sea salt. Mmm så gott det var! :-)
Nåväl, hemma hos Lennart och Gudny blomstrade trädgården i full prakt. Det är verkligen avslappnande och härligt hos dem. När vi kom var katten Gustaf där på besök. Han var så söt när han strök sig lite lojt mot oss en efter en och sedan tog han sig en slurk vatten ur dammen, charmigt! Bild kanske kommer...


Jag blev så nöjd med presenten vi gav dem att jag var tvungen att fota den för att visa upp här.
Vi köpte en god tvål, skrubb, badbomb och så två små ankor (väldigt lika värdparet) som de kan ha i dammen sommartid och i badet vintertid. Tyckte blommorna blev så fina mot det turkosa och orangea.


Morgontrötta pingviner.

Dagarna jag varit borta har till stor del även bestått av snabba promenader och dra på trissor till och med ett par spring/joggingturer. På Söndagens morgon var min bror här och åt frukost. Innan dess hade jag varit ute i lite mer än en timma och efter maten gick vi in till stan och tillbaka och på kvällen tog vi en promenad runt Hinsholmen.



Igår, efter jobbet, tog jag mitt pick och pack och drog upp till "min" trädgård. Vi har hittat ett litet avskilt ställe under en tall i Slottsskogen, där vi hängt en del på sistone. Jag låg där, likt en tant, och löste korsord och väntade på Tommy. Det är så härligt och vackert där. Jag hittade en hallonbuske, ett par kojor och så klättrade lite i tallen, som rena barnungen. ;-)
På vägen hem hittade vi fåglar som såg ut som dinosaurier. Vi undrade om de inte rymt från Naturhistoriska men de var snälla både mot oss och mot Fru Duva.
Visar även Annika Ericssons fina konstverk Speglar av glas.


fredag 26 juni 2009

En sorgens dag

Idag är jag ledsen. Michael Jackson är död. Klockan 6 satte jag på TV:n och hamnade som i chock. Jag grät tills jag pallrade mig iväg till jobbet. Där var det fullt ös, men så fort det blev andrum kom tankarna tillbaka. MJ, vad sorgligt och tragiskt. Jag är uppvuxen med hans musik och är imponerad av hur han förändrat musikvärlden och kanske också världen. Jag har inte varit något inbitet fan men gillat det han gjort och framför allt blivit illa berörd av de senaste årens vidriga anklagelser och mediahets. Jag har, även om jag aldrig träffat honom, känt hans kärlek och tyckt om hans musik, liksom hans person. Vila i frid Jacko.

Mina nyligen inhandlade saker känns föga vettiga att blogga om en dag som denna, men shoppa och jobba är vad jag har sysselsatt mig på det senaste. Eventuellt lägger jag upp lite bilder på mina nya juveler framöver. Idag är jag bara lite sorgsen.

tisdag 23 juni 2009

Morrissey, my love

Vilken konsert det var. Jag hade lite ont i magen innan, fick lugna mig med ett glas rosé. Det var nog tur att jag var sysselsatt under dagen annars vet jag inte vad jag tagit mig till. Det var, som ni förstår, svårt att vänta. När Tommy kommer hem bestämmer vi oss för att inta en bit mat innan musikunderhållningen startar. Falafel på Lejontrappan i solen, kan det bli skönare?
Det spritter i kroppen på mig när vi är på väg mot Liseberg. Trots att vagnen är proppfull av folk och det är varmt och besvärligt ler jag och håller Tommys hand.
Det är mycket folk på plats i kön redan när vi kommer, men köandet rullar på rätt smidigt. Jag köper mig en Years of Refusal tröja och blir jättevarm(!) vilket resulterar i att den får bo i garderoben under konserten, men i natt har den tjänat fint som pyamas. ;-)
Efter lite lyssnande på opera drar förbandet Doll & the kicks igång. Det är charmigt, det är sött, det är hårt, det är känsla, ja, det är rätt bra faktiskt. Jag minns tillbaka på konserten 2004 i Scandinavium. Det här är bättre. Det är mindre, snällare folk och mer ös. Jag håller fokus, men kan inte hindra tårarna när jag ser Morrissey komma in på scenen. Jag vet inte vad det kommer ifrån, kanske är jag bara en blödig j*vel?
Jag minns dock den här konserten. Jag minns hur han har fin kontakt med oss i publiken, hur flickor svimmar, hur det är varmt och luktar illa men det inte gör någonting, hur han kränger av sig skjortan och kastar ut den och det utbryter tumult ett slag, hur det droppar svett, hur Tommy kramas, hur hockeykören sjunger, hur fin han är, hur självsäker han ser ut, hur basisten stylar, hur jag känner att gubbar är rätt coola ändå. Musikaliskt är mina höjdpunkter This Charming Man, Girlfriend in a Coma (grät en skvätt igen) och så klart Ask. Det spelades ju självklart mycket nytt, men för mig kommer alltid de gamla smiths dängorna sitta lite djupare än allt annat. Igår fick jag inte nog, konserten känndes allt för kort. Enligt klockan varade äventyret i ungefär två timmar och inte ett enda ölglas kastades. :-) Tack Göteborg, Tack Tommy, Tack Morrissey!

måndag 22 juni 2009

Vänskap och Morrissey

Idag händer två roliga saker för mig! Jag ska snart iväg och träffa Emilie som jag inte sett på allt för länge... Jag har verkligen saknat min gamla kompis som flyttar upp till norr titt som tätt, men nu är hon tillbaka här hemma över sommaren . :-D
Det andra roliga som händer, vad jag redan vet, är Morrisseys konsert. Jag längtar så jag kan dö. Jag tycker han är en helt fantastisk man. Jag läste om ölglas-kastning och stekos och kan inte annat än att förfaras... Hoppas Sverige är snällt mot guden. Sist jag såg honom spela blev jag helt darrig och konstig. Jag har minnesluckor och grät visst en rätt rejäl skvätt... Nåväl, jag ska försöka skärpa mig ikväll. ;-)
Hoppas ni får en fin dag!

söndag 21 juni 2009

Spexare


Texas är en liten spexar katt. Med en sådan har man minsann kul utan alkohol. ;-)

Hälsan själv

Det blev ingen blöt midsommar, förutom det ihållande regnet då. ;-) Det känns otroligt skönt att vi skippade alkoholen, speciellt när jag hör och läser om andras bravader. Det var fint att komma upp tidigt igår, hade nästan Slottsskogen för mig själv. Sedan drog frukostklubben till Bar Italia för lite kaffe. Det var väldans fint det. Jag gick emot min princip om socker och tog mig ett par bitar naturgodis på kvällen. Jag känner mig fortfarande duktig, men det beror nog mest på att en viss snubbe i min närhet vräkte i sig lösgodis i mängder. ;-)
Även om vi inte använde dem så vill jag visa de snygga snapsglasen från Steninge.
Visst är de fina?

Hur har ni haft det under midsommar?
Idag blir det en tur till IKEA med familjen. Det ska bli skoj för jag har minsann hört rykten om finfina bakformar och tårtunderlägg. Tja, jag får inte riktigt ihop mitt bakande med nedskärningarna på socker... Jag bakar till andra antar jag. ;-)

fredag 19 juni 2009

Svensk midsommar

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!

Jag vill passa på att önska Er alla en riktigt glad midsommar! Hur ska ni fira? och vad firar vi? Jag känner mig lite dålig som inte riktigt vet, mer än att det kan ha något med jordens bördighet att göra... och då passar det ju ypperligt med regn. ;-)
Vi firar med jordgubbar och minsann inga tråkiga laster som socker och alkohol ;-) inte än i varje fall för jag ska minsann till jobbet strax. Ikväll däremot kan jag inte svara på vad som händer.
Kanske inviger vi de handmålade glasen som Tommy köpte på Steninge förra sommaren.

Här är de fina gubbarna vi ska smaska på...


Kissekatten Shadow har varit osedvanligt kelig denna dag. Hon är med oss hela tiden och tycks njuta av att vi båda är hemma och hänger. Hon kommer och mjölktrampar i sängen, hon stryker sig mot en, hon hoppar helt sonika upp i knät och lägger sig till rätta. Vilken mysig katt det har blivit av det lilla monstret som flyttade in till oss för över ett år sedan. Jag älskar henne!

Rolig är hon också. ;-)


onsdag 17 juni 2009

Hurtiga Idan

Jag längtar så jag kan dö efter lönen. Ja, det var ju ett tag sedan det kom in pengar på mitt konto. Det känns lite extra härligt att de är på väg snart. Då ska jag gå på stan och handla lite, äta frukost på Ethel's med vår frukostklubb och lägga in beställning på bodystore och på kakburken.
Fast först blir det till att ta tag i högen med räkningar och kvitton på allt Tommy och jag inte orkat göra upp ännu.
Efter helgen har jag fått en smärre knäpp och bestämt mig för att försöka äta så lite socker som möjligt och börja äta mer hälsosamt. Jag har även gett mig in på att dra ner på potatis, pasta och mjöl. Men än är jag inte helt besatt av GI mm, men det är kul att tänka lite på vad man lagar och själklart skoj att piffa lite extra. Jag har lite svårt att ta till mig bantningsmetoder och så har jag väldigt svårt att få in i min hjärna och acceptera att det är bra att äta så mycket fett, rent logiskt känns det som man borde bli fet då. Samtidigt har jag svårt att inte haka på och testa eftersom så många tycker att det fungerar, dels för att gå ner i vikt och dels för att må bättre.
Vad jag märkt redan på dessa få dagar, är ett STORT sockersug och en behagligare mättnadskänsla. Sockersuget försöker jag åtgärda med att ta bort det som lockar (tagit med kakor till hemmet och tvingat Tommy äta upp en hel del) och käkat morötter och lite nötter... och så har det blivit en hel del smoothies på bär minsann.
Jag har även rännt runt i Slottsskogen en hel del. Senast idag, efter jobbet, då jag tog en jogging/gå snabbt tur på lite mer än en timma. Jag känner mig duktig och njöt verkligen av luften i fulla drag. Dock är jag fortfarande trött på allt folk som håller till där. Vi var där en sväng i helgen också, då var det konstigt nog färre folk. Vi var helt ensamna utanför älghägnet och kunde njuta av den lille-a bebisen i lugn och ro. ;-) Det är så mysigt att se och följa dessa små djur. Vi var även inne på barnens zoo en sväng, och vid närmare eftertanke var det inte alls lite folk i Slottsskogen den dagen... ;-)
Ikväll har jag druckit fänkålste i väntan på Tommy som spelar fotbolls match. Jag har gjort Coleslaw och lite andra grönsaker. Nu ska jag steka en hamburgare så den är lagom klar när han kommer hem. Det ni, så kan det gå till när hurtiga idan är i farten!

måndag 15 juni 2009

bild lånad från gizmodo.com

Jag har köpt en ny mobil och finns numera som kund hos Telenor. Det ska bli skönt att slippa bråka med Tele2 i framtiden. De har verkligen misskött sig. Såhär ser den ut och nu är jag återigen anträffbar 24/7. ;-)

Bästaste mössen ever


Vi har fått xtali-mössen! Vi kan inte annat än älska dem och katterna är helt begaistrade.


Shadow goes wild.


Shadow gillar även den nya filten vi köpt. :-D

Nybakade scones


Vanliga hederliga scones. En rejält mysig frukost blev det i helgen. England mötte USA -hemmabakta scones och amerikanska pannkakor. Allt till vår stora förtjusning. Jag måste be er uppmärksamma korgen och dukarna på bilden. De hittade jag på myrorna och kunde helt enkelt inte låta bli.

Scones

2½dl mjöl
1tsk bakpulver
½tsk salt
30gr smör
1dl filmjölk

Blanda de torra ingredienterna och finfördela smöret. Häll i filen och arbeta degen fort. Forma, nagga och grädda på 250 grader i 8-10 minuter.

Tipset är färskost, marmelad och ost. ;-) Ha det mumsigt!

fredag 12 juni 2009

Hallongrottor


Piffade till Styvmorsviolerna en aning. :-)


Idag har jag bakat hallongrottor. I de fina formarna jag hittade i Stockholm i våras. De är blommiga och piggar verkligen upp. Idag finns ingen bättre anledning till fest än att det är fredag och vi har en ledig helg framför oss. Det duger tycker vi!

Hallongrottor
Blanda:
4-5dl mjöl
1-1½dl socker
1-2tsk vaniljsocker
200gr smör
ev. 1 ägg
var försiktig med mjölet så att degen blir lätt och smidig. Forma kakor och tryck ner i mitten och lägg sylt däri. Grädda på 175 grader i ca 10-12 minuter.


Fint va?


Jag gjorde några sandbakelser också när jag ändå var i farten. De påminner både mig och min bror om mormor... :-)


Lilla katten ligger och har det skönt med oss framför TV:n.

Tävlingar


Jag är med och tävlar om en underbar bok och fina bakformar och bakhandduk på
Alfridas hem Jag hoppas jag vinner, för visst passar väl vinsten mig perfekt? ;-)



Tävlar också om denna coola tesil. Det ni! Nu finns alla tävlingar i menyn till vänster, så ni lättare kan följa/delta i dem.

torsdag 11 juni 2009

Älskade Ärtor


Japp nu är de på gång och det känns mer än bara lite härligt!

Blågul yra långt ifrån Storsjön

Igår firade vi Leons student. Det var mysigt och festligt vill jag lova. Vi bjöds på en härlig buffé med skaldjurspaj, laxrullar och rädissallad bland annat. En utsökt brie, som svettats ordentligt eftersom vi kom så sent jag och Tommy. Finfina tårtor, en med choklad som smälte som smör i munnen och en med ljuva jordgubbar. Till detta dracks det klassiska Chapell Hill.
De är så mysiga, Leon och hans familj. De har verkligen en speciell värme i sitt hem och man kan inte annat än känna sig glad och välkommen. Jag hoppas på fler festligheter i sommar. ;-)
Så här blev presenten:

tisdag 9 juni 2009

MUFFINS MM

Jag är så inspirerad nu så jag kan nästan inte bärga mig och vänta tills lönen dimper in på kontot. Jag har surfat runt lite bland fina bloggar och webbutiker och kollat in muffins, formar i papper och metall, kavlar och dekorationer. Jag vill handla, jag vill baka! Jag vill starta eget. Inget kafé tror jag, en butik, en presentbutik där det dock ska finnas möjlighet till en avslappnade koppkaffe med dopp. Jag vill sälja smycken, böcker och lite second hand. Åh, vad det är härligt att drömma!

Länkar till ett par mysiga sidor:
moster bakar
HelloSugar
Klara färdiga
Kakburken

Dagen har förresten varit väldans fin med museum (inget speciellt, gillade dock boxartjejerna och textilierna från Peru) och fika i goda vänners lag. Kära Helena kom också förbi och sällskapade. Jag har kännt mig relativt håglös och glömsk idag. Jag vet inte riktigt vad som händer, minns knappt vad jag gjorde igår och det var ett äventyr att åka hiss då jag ideligen lyckades trycka på fel knapp... Jag hoppas jag bara är trött och piggnar till snart, men det känns lite obehagligt.
Det är tur jag har Tommy som tar hand om mig och pratar mig till rätta ibland när det behövs, men också inspireras av mina drömmar och min glädje. Idag har vi köpt studentpresent till Leon och ätit falafel till middag. Nu är det Tolstojs Krig och Fred som roar oss och sedan ska jag nana.
Hejsvejs!

måndag 8 juni 2009

Tips

Den svåra kärleken, dokument inifrån. Se den, finns att se på svt-play. Från 10 Maj 2009. 58 minuter och 17 sekunder som fått tankarna att snurra rejält i min lilla skalle.
Imorgon ska jag träffa Tina, som ska gifta sig inom kort, och gå på museum. Det ska bli trevligt!

söndag 7 juni 2009

Kaffepaus

Igår lekte jag lite med kaffemaskinen på rasten från jobbet. Snyggt va? Det var så skönt att komma hem och bort lite. När jag kom tillbaka var jag visst på väldans gott humör och det smittade av sig på de boende. Javisst, ett vinnande koncept. Jag är fortfarande glad. Idag blir det frukost med bror och Riitta på Tintins igen, men det får helt enkelt gå. Jag får lägga mig, kan ju inte vinna jämt. Ikväll ska jag jobba igen, men jag ska köra på glad-stilen så blir det säkert bra det också.

fredag 5 juni 2009

En hejdundrande Fredag


Dagens nyhet! Ärtorna blommar. :-D


Fredag, Fredag och fridag... haha, får mig att tänka på Janne, min älskade lärare i träslöjd. Han sa alltid "Det är ingen idé idag Ida, för Frida har fridag på Fredag" Härliga minnen! Han var en mysig man.

mera presenter minsann
Idag har jag varit huslig, bakat muffins och tvättat. Sedan åkte jag till min far och avnjöt en vegetarisk/kycklinglunch med vin och sådan lite överflödig lyx. Jag bjöds även på kaffe och en god kaka med exotiska frukter och bär. Det var väldans nice. Jag fick med mig lite färska kryddor och en bukett styvmorsvioler hem. De doftar ljuvligt!


Fina va? Jag gillar dem även om jag inte alls är svag för gult...

Kvällen har jag och Tommy spenderat hemma hos underbara Inger. Vilken fantastik kvinna hon är och vad hon har varit med om. Vi har lyssnat till ljumma berättelser om Pakistan, Tanzania och Mekongfloden bland annat och så har vi kollat i en hel del böcker och Tommy fick med sig en trave hem minsann.


Inger har ett så vackert hem, kolla in detta skåpet bara. :-)

Nu ska jag sova, är helt slut. Imorgon har jag ett härligt arbetspass att se fram emot, mellan 8.15 och 19:45 kan ni glada lediga j*vlar tänka på mig. ;-)

torsdag 4 juni 2009

Tävlingar

Jag deltar i ett par tävlingar för tillfället. Egentligen skulle jag röstat innan jobbet idag, men det kom lite annat i vägen... som att slö-surfa och njuta lite av livet. ;-) Jag ska göra min plikt imorgon tänkte jag...
Längtar förresten till söndag, då ska jag kolla på filip och fredrik, efter jobbet förstås... hm! Där har jag varit alldeles för mycket på sistone, skönt att vara ledig imorgon. Fast jag ska ju bara ränna runt känns det som, men kvällen ska jag och Tommy spendera med Inger, det blir kul. :-)

Här är förresten en länk till en av tävlingarna:
http://mosterbakar.blogspot.com/2009/05/tavla-om-en-cupcakebok.html

måndag 1 juni 2009

En hektisk och LEDIG helg

Jag har uträttat så mycket sedan sist att jag tror jag kommer glömma att delge er minst hälften... Jag tänkte hur som göra ett kronologiskt försök och berätta om min helg. Lilla trasselsuddet har åkt tillbaka hem till sin mamma. Jag badade henne innan (hon blev sjukt söt) men mamma tyckte ändå hon luktade katt. Fast det är väl inte så konstigt, jag tycker till och med hon lagt sig till med att agera katt lite då och då. Jag är glad så länge hon inte jamar. ;-)


blöt söt hund

Jag har lurat Tommy, i all välmening förstås. Vi har snart varit tillsammans i två år och tänkte fira det lite extra i helgen. Jag har sedan tidigare luskat ut att han ville ha en herrbetjänt från Swärds. Den satte jag tänderna i och engagerade hela butiken i att säga att det var leveranstid till Tommy om han skulle försöka sig på att köpa en. Han var rätt besviken på torsdags kvällen vill jag lova. Tänk att man ska behöva vänta en hel vecka till?!? Haha. Det hade varit kul att se hans min på fredagen då han hittade herrbetjänten vid sin säng, men jag skulle ju tvunget köra en maskin tvätt och var inte hemma då han upptäckte mitt verk. Han blev dock glad så det stod härliga till och nu kommer han tänka på mig minst två gånger om dagen. ;-)
På kvällen lagade vi lasagne tillsammans, drack Prosecco och spelade lite Yatzy. Det är pinsamt som jag förlorar och förlorar. Nåväl, otur i spel, tur i kärlek, eller hur är det de säger?
LEDIG Lördag alltså! :-) Jag ville kolla in kommersen, så vi gick dit. En timma innan stängning hade många redan packat ihop... Nja, jag fick lite blandade vibbar, men för 250 spänn kanske det kan vara en idé att stå där och försöka kränga en del av mina påsamlade prylar... Den som lever får se.
Vi hamnade sedan mitt i andra långgatans dag. Festligt värre, med musik, spontan dans och loppisar. Trevligt!
Vi gick till Stalj och jag fick äntligen köpt en sån där kinesisk lampa. Jag älskar den, hela rummet blir fint när man tänder den. :-)


två bilder på lampan eftersom jag inte kunde välja en ;-) och en nyfiken katt som satt och stirrade resten av kvällen.

Vi var även på Bokskåpet (tror jag den heter) barnboksaffär. Det var så himla mysigt. Vi blev bjudna på muffins för de hade haft fest med pompa och ståt och Maj Fagerberg till och med. Jag köpte urtjusiga muffinsformar och så gick vi hem och bakade.


tada mumsiga små saker

Det är ju massor att fira nu (morsdag, brorsan är hemma från frankrike och ola och unni bjuder på grillfest). Dessutom kan man väl pigga upp med lite muffins i snygga formar när man vill, jag menar: vem behöver en anledning för sånt?


presentförpackningar

Jag fick själv väldigt fina presenter från de där frankrike resenärerna... Ujuj, vad fransoserna kan det där med färg och form!



fransk nogat


små söta doftljus


en hel låda med biskvier



Till muffinsen lyxade jag till det med en hallon-och limedrink... Nej, det blev ingen kvällspromenad senare... Jag får ta igen det sunda levernet en annan dag.
Gårdagen inleddes med mysig frukost på Tintin med Niclas och Riitta. Det ÄR verkligen ett kafé med katastrofal personal, men annars är det ju väldigt trevligt. Vem tackar nej till god mat och trevliga skratt i solen? Tommy och jag mumsade gröt och "våra föräldrar" (haha, minns ni det? På hotellet i Mjölby trodde de vi var min bror och hans sambos barn, så tokigt) åt ägg och bacon som såg rysligt gott ut.
Eftersom det var morsdag inhandlade vi en tjusig blomma och åkte till Johanneberg och knackade på. Hon var hemma minsann och GLAD blev hon. Snygga muffins och en magnolia ros. Så vackert!

Vid tvåtiden skulle jag och Tommy på grillfest hos Ola och Unni och var därför tvugna att avvika.
Det var en charmig liten familjetillställning. Så gott att se alla igen. Lille Linus hade minsann vuxit massor och Leo var i sitt esse med bollar och leksaks kor. När alla gått hem dröjde jag och Tommy kvar för att ta en promenad i mina gamla kvarter. Vi gick väl runt i lite dryga två timmar och fick smaka lite jordgubbar innan vi sedan tog vagnen hem. Det har varit en helt otrolig helg, fasar inför att jag ska jobba hela nästa. 8-20 är väl helt normala arbetstider?

Här kommer bilder från kvällen, som får avsluta det hela:


grillmästaren är i farten...

löken och vinbären


syrenen


Leo är en hejjare på att gunga.