VÄLKOMMEN

den lilla bloggen med det stora hjärtat

onsdag 28 april 2010

Morgongos i sängen



Idag när jag slog upp de blå, kurrade Shadow till och rusade upp i min famn. Vi låg där och pratade, purrade och puffades länge länge. Så mysigt. Imorgon åker vi till Amsterdam. OJ, vad jag kommer sakna henne och Texas. Det är tur att vi inte ska vara borta så länge.

tisdag 27 april 2010

Lorensbergs teatern

Påskbuffé i Kungshamn

Jag missade att publicera inlägget om vår påskvisit till Kungshamn. En trevlig solig dag hemma hos Lars, med god mat, kaffe i solen och en stilla havsbris.

Havet.

Mammas goda.

Blivande brasa, lastpalls torn. Högst och rökigast vinner.

Våren mjukt på väg.

Voffi

måndag 26 april 2010

fredag 23 april 2010

Inlagd gurka


Idag fick jag ett infall och köpte gurka. Jag längtar mycket efter mina nära avlidna, min hund Cleo och min morfar Rune. Gurka påminner mig om dem. Om Cleo för att hon älskade gurka. Hon kom alltid rusandes till köket när man skar upp ett par skivor att lägga på ostmackan. Om morfar för att han brukade lägga in gurka hemma. När mormor bjöd på söndagsmiddag med köttbullar och lingon fanns det alltid en skål med morfars inlagda gurka att ha till. Så gott, så himmelskt gott!
Så självklart gjorde jag idag, efter mitt lilla infall, slag i saken och la in egen gurka. Egen inlagd gurka i morfars minne. Jag önskar jag hade hans recept, nu fick jag hitta på ur minnet vilket också är okej.

Havrebröd i långpanna


Alltsedan jag fick min kitchen aid har jag bakat allt bröd här hemma. Det känns skönt och är ännu inspirerande, men ibland är det svårt att få tiden att räcka till och trögt med inspirationen. Jag har dock inte backat ur en endaste gång sedan jag bestämde att baka allt själv här hemma. Favoriten på sistone är långpannebröd, smidigt och enkelt. Det är bara att släppa fantasin fri och slänga i vad än som faller en in. Resultatet är alltid ljuvligt gott doftande bröd som nästan smälter i munnen. Nu senast hällde jag i havregryn och en burk överbliven müsli, nu tillvaratagen på bästa sätt. :) Det blev lantligt, rustikt och fylligt, alldeles lagom grovt.
Jag förvånas över hur många som reagerat med fascination när jag berättat att jag bakar själv. De har liksom imponerats av något som varit självklart bara några generationer tillbaka. Konstigt egentligen, även om samhället är stressat och allt bara rullar på tycker jag fler borde stannat upp och ifrågasatt och gjort något åt saken. Det tar inte lång tid att göra en limpa och det är absolut värt den tiden. Jag tror många har tiden, bara svårt att ta tillvara på den. Men vem är jag att moralisera?
Dock fick det mig att tänka till lite extra när jag för ett tag sedan smakade Fazers Potatislimpa på jobbet och kände hur rysligt söt den var. För mig är valet att fortsätta baka själv, ekologiskt och med koll på ingredienserna, självklart.

onsdag 21 april 2010

Kattbus med nya vippan


Åh, hej vippan!

Vill fånga vippan.

Smaka

Kan ju inte påstå att den smakar särskilt gott, men ändå värt att gnaga lite på

Whiihaa, gnaga!? äta!? Jag vill också vara med!

dö vippan DÖ!

om nom nom

dog du på riktigt?

Shadow blev trött och somnade sött i sin häng korg.

men hallå!? är leken verkligen slut nu?

måndag 19 april 2010

Jul i april



Igår fick vi en leverans från Zooplus (en tysk nätbutik varifrån en snäll kompis beställt grejer för oss). :) Vi slog på stort och skämmer som vanligt bort katterna enligt vissa. ;) men vi hävdar att det inte är mer än rätt att de också får lite extra livskvalitet.
Hem kom läder wippa, smaskig mat och skojiga godisar som ser ut som bacon, vattenfontän och cat activity fun board, samt 15kg kattsand (bye bye akut-budget-stink-varianten). Rena julafton! De är smarta katt och fnatt. På bilderna ser ni Texas äta frukost som serverades på ett klurigare sätt än vanligt. ;)

Projekt: byrån


I helgen fick vi en byrå av min svärfar. Jag var skeptisk innan den kommit hem, vad ska vi ha den till tänkte jag... Nu är fröken kär; Den är ju jättesöt! :) och äntligen fick jag användning för Jonas Liveröds tapeter. De blev till lådfronter och fick pryda ett gäng burkar och några tidskriftssamlare. Jag verkligen älskar designen. Nästa lediga dag ska jag fixa handtagen till byrån, de ska vara vita liksom originalet. De som sett byrån har kommenterat att den är grön. Jag vet att grönt inte riktigt stabiliserat sig som min färg, men känner ändå att det är en väldigt passande färg på just byrån, kalhygge-grönt: natur. Tja, någon som följer min tankegång?
Vad vi ska fylla byrån med är fortfarande ett mysterium. :)

söndag 18 april 2010

Projekt: Sängborden



vi fick två sängbord av underbara Riitta när hon flyttade. :) Vi tog saken i egna händer efter att inte hittat något passande i ex antal många butiker. Vi slipade, målade och lackade, skruvade och satte dit nya knoppar från Indiska (som visat sig vara en av mina inredningsfavoriter för tillfället). Jag som var lite emot chabby-chic-trenden har nu två alldeles egna juveler. ;) Visst är de fina? :)

Katt i sängen



...måste ju bara.

Katt i sängen och ha det bra,
ligga lite och fundera.
Varm i själen som en sommardag.
Jag tror jag kattar lite mera-a.


Inspirerad av min kompis Monika vigde jag fredagen åt små kakor, till Nattas stora förtjusning. Hon hälsar att jag är en riktig hemmafru. ;) Det var mysigt med en halvt om halvt spontan-fika. Sedan for jag till gymmet för att senare på kvällen kunna mumsa kakor med samma goda samvete som på dagen. :)
Helgen har spenderats åt diverse inredningsprojekt. Ja, jag vet jag borde verkligen uppdatera bloggen bättre på denna punkt. Jag ska ta tag i det, men hur ska jag hinna blogga om dem när jag knappt hinner med att slutföra projekten? ;) Hoppas ni har en strålande söndag!

torsdag 15 april 2010



Efter hög grad av ordning och reda samt horder av träningspass flippade jag ut här om kvällen och spontan bakade en tårta. U T S Ö K T !

Hjärtliga muffins



I dessa kärleksformar som jag fick till min födelsedag smakar muffinsen ännu godare. :)
Med frysta bär i blir ytan krispig och kontrasten mot det mjuka ljuv.

Krokus



Utveckling på balkongen




Här börjar även de små penséerna slå ut i blom.