VÄLKOMMEN

den lilla bloggen med det stora hjärtat

måndag 20 juli 2009

Rapport från ett regningt Jämtland

Vi tillbringar en del av vår semester hos Tommys familj i Jämtland, Erik, (morfar) Bodil, (mamma) och Ellen (lilla syster). Här i huset på den vackra gården bor även Maria (stora syster) med sin man Mattias, samt sönerna Leo och Linus under sommaren. Husets hund heter Nala och tycker det är jättekul med katter på besök. Det har gått fint med djuren, dock rymde Shadow ner i källaren en dag. Vi blev oroliga att hon sprungit till skogs, men lungnades när hon hittades i potatislådan. Hon förflyttade sig dock längst in under denna och det blev ett litet drama innan hon lyftes upp i famnen och in i vårt sovrum till tryggheten och Texas. Den lille gossen tar semestrandet med ro. Han har varit ute flera gånger och kollat in både fjärliar och kor. Det är så härligt att båda katterna fixar att resa 12 timmar utan större problem, på vägen hit reste vi tillsammans med en hund och de låg bara och sov i sina burar hela tiden. Det är så man blir riktigt stolt. Om sanningen ska fram är det piss jobbigt att sitta och sova på ett tåg i 12 timmar, även om jag inte kan låta bli att tycka det är rätt mysigt samtidigt.
När vi kom fram var vi rätt slöa och tog en lugn dag i solen. Vi var nere vid sjön och sedan åt vi fisksoppa och hade diverse aktiviteter för oss i trädgården. På fredagen besökte vi Jämtli som vi gillade skarpt. Där fanns något för alla. Tommy gillade den militära och historiska biten och jag getterna.
Vi har även hunnit med en cykeltur, smultron-plockning och många härliga kvällspromenader.
Jag har räknat till minst 37 (!) myggbett än så länge. Det är helt galet!
Idag regnar det, fullkomligt öser ner. Jag har spenderat dagen i köket och bakat en hel del grejer; bondbröd, hallongrottor (fast med smultron), hästskor, sandbakelser och kolakakor.
Imorgon är planen att vi ska upp och vandra i Oviksfjällen. Eventuellt kommer vi även gå upp i rämnan i Hoverberget någon dag. Vi vill även baka tunnbröd i bakstugan, köpa ost från mejeriet i Oviken, gå på galleri i Persåsen, gå på Mus-Olles museum, åka till Hackås och titta på kyrkan från 1200-talet. Det hänger på vädret och lusten, orken och hur allt bara råkar falla sig. Det gäller ju att ta till vara på semestern men samtidigt inte stressa. Det är en rätt svår balansgång, men vi har koll på läget än så länge. Allt gott än så länge!

1 kommentar:

  1. Åh vad härligt det låter! (nja, inte myggbetten då hihi) Skönt att katterna är så duktiga på att resa! Findus hade säkert jamat hela vägen...
    Ha det nu så skönt resten av tiden där uppe! KRAM!

    SvaraRadera