VÄLKOMMEN

den lilla bloggen med det stora hjärtat

onsdag 31 augusti 2011

Bebis-drömmar

Idag har jag träffat min underbara kollega och hennes barn, vilket verkligen närat drömmen om ett eget barn en dag. Jag log konstant under resan hem, träffat barn och fått ansiktet värmt av solstrålar.

måndag 29 augusti 2011

Myr-steg

Ledig dag idag. Passat på att träna, ta extra god hand om katterna, städa, mamma på lunch och pysslat ihop ett kort... Så tok-laddade jag på kvällen för att måla klart det sista i köket. Men NEJ! Gammal färg hade torkat fast på rollern så det var bara att plocka undan alla målargrejer igen och sätta sig i soffan och tröstäta godis... På fredag ska målningen avslutas! :) optimist, javisst!

söndag 28 augusti 2011

12-timmars arbetsdag

Helgen har jag mest tillbringat på mitt jobb. Jag gillade mitt jobb en gång, men just nu är vår relation inne i en svacka så att säga. Det är fasligt tungt just nu och jag och mina kollegor springer runt arbetspass efter arbetspass för att hinna med allt och göra ett bra jobb. Att få de boende att må bra. Vi vill inte bara ge en dräglig vardag utan ett gott liv. Det är tufft. Vi får en del uppskattning av de som ser hur vi sliter, men många ser bara till sig själva och gnäll och klagomål flyger lätt. Lördag och söndag på jobbet har tagit hårt. Fröken är helt slut. Efter dagens 12-timmars pass är jag så glad att ha kommit hem. Dessutom innan ösregnet som far fram just nu. Det bästa sättet att spendera stunden nu är i mörkt sovrum med spinnande katt på magen under täcket. Vi väntar dessutom på falukorv och potatismos som lagas i köket. Underbart att släppa all stress.

torsdag 25 augusti 2011

Att se de små stegen

Ja, jag vill gärna ha resultat snabbt när jag renoverar och inreder. Jag tar mig ofta vatten över huvudet och har gärna en 5-6 bollar i luften samtidigt. När jag (och Tommy) bestämt hur vi vill ha det vill jag att det ska gå fort till allt är klart. Jag är inte alltid så lätt att arbeta tillsammans med. ;) Under semestern har vi fixat och renoverat en del här hemma. Jag har märkt att även om mycket har hänt och förändrats till det bättre så har jag svårt att se det och känna mig nöjd. Därför har det tillkommit en tja rätt ofullständig och föga begriplig för utomstående men bra-för-mig-lista här till höger.
Nu ska jag ut och köpa ekologiska och närvärpta ägg. :)

Anti-scampi

En enkel sak att göra för miljön! Sluta käka jätteräka! Det är viktigt. Du gör skillnad och det är, för mig, enkelt och självklart att avstå. Gör det du också! Se filmen från naturskyddsforeningen.se http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/aktuellt/?news=21144

onsdag 24 augusti 2011

Soff-funderingar

Funderar på mio-soffan Gotland med divan eller schäslong i ljust mild grön... Men kan man ha en grön soffa?

söndag 21 augusti 2011

2011-08-20 kl.20 Kungstorget Göteborg Soundtrack of our lives

Efter en vecka på underbart Sälen-fjäll kom vi hem till staden igen. Blandade känslor men lycka tog över när jag insåg att vi inte missat hela kulturkalaset. Mitt val föll självklart på soundtrack. Vi åkte spårvagn igen. Väl framme vid Saluhallen kändes det bisarrt med så mycket folk. Jag menar under veckan i Sälen började vi känna igen de andra som var där eftersom de var så få. Hur som helst avnjöt vi varsinn öl på 7:ans öl-hall innan spelningen drog igång. Så glad att vi trotsade tröttheten och tog oss ut. För mig var sister surround självklart favoriten men det svängde bra under hela konserten. Då och då önskade jag att jag var 17 igen men så kom jag på att verkligheten är rätt bra ändå. Ebbot är kung!