...firat kanelbullens dag. Vi var hemma hos Nicke och Riitta och bakade, åt god mat och kollade på Ice Age. En bra dag!
RECEPT
ca 25st
tog ca 2timmar
Du behöver:
Deg:
- 25 g jäst för söta degar
- 75 g smör eller margarin
- 2 ½ dl mjölk
- ½ dl socker
- 1 krm salt
- 1 tsk malen kardemumma
- ca 7 dl mjöl
Fyllning:
Pensling:
1 ägg
Garnering:
pärlsockerGör så här:
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.
Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.
(recept från http://www.recepten.se/recept/kanelbullar.html ) Lätt som en plätt var det! :-)
tack för kommentaren, vad du är gullig!! :) så kul med paket från kakburken! hoppas att få se lite bakverk här då inom kort!! :) vilka små sötnosar du har hemma förresten!! :)
SvaraRaderaÅh va gött det ser ut med kanelbullar!! Missar våra härliga fikor!! Hoppas allt e kalas med dig!! Saknar dig! Kram kram kram Karin :)
SvaraRadera